Rent och fint i tvättstugan

Tvättider

Du får utnyttja tvättstugan de tider som står uppsatta på bokningstavlan. Den tid du önskar tvätta bokar du med din bokningscylinder alternativt genom att skriva på bokningslista där sådan används. Vid bokning med bokningslista gäller max 1 tid om dagen och max 2 tider i veckan per lägenhet.

När din tvättid är över ska allt vara klart, även städningen. Har du bokat en tid så är det din tid under hela tvättpasset. Det är viktigt att hålla sina tider och respektera andras.

Städning i tvättstugan

När du ska göra rent – börja gärna med luddfiltret i torktumlaren. Se till att inget utspillt tvättmedel finns kvar i tvättstugan och torka ur tvättmedelsfacken i tvättmaskinen. Allt runt omkring dig ska vara rent. Golvet i både tvättstuga och torkrum ska sopas eller skuras och bänkarna torkas av. Du behöver inte ta med eget städmaterial när du ska göra rent efter dig, det tillhandahåller vi med. Tyvärr händer det att städmaterial försvinner. Var vänlig och gör en felanmälan om något saknas.

Avfall, t ex tvättmedelsförpackningar, sköljmedel mm. Ludd från torktumlare slängs i soptunna för övrigt avfall.

Ansvar och hänsyn

Du ansvarar själv för skador på maskiner och övrig utrustning som orsakats av slarv, vårdslöshet eller att instruktioner inte följts.

Rök- och djurfri

Tvättstugan är rökfri. Djur får inte följa med in i tvättstugan. Du som har djur bör också tänka på att ta bort eventuella djurhår som kan bli kvar i tvättmaskinen.